10 herkenbare dingen voor moeders met een peuterpuber

Met een peuterpuber in huis is het nooit saai. Een dag is nooit hetzelfde en soms is het best een zware klus met zo’n eigenwijsje dat alles zelf wil doen. En o wee als het niet gaat zoals zij in hun hoofdje hebben. Als moeder van een peuterpuber zijn deze dingen vast heel herkenbaar.

  1. Alles moet zelf gedaan worden, behalve als er opgeruimd moet worden. Dan kan mama het ineens veeeel beter.
  2. Je bent soms een half uur bezig om de deur uit te gaan. Bij alles is het ‘zelluf doen’ en je mag absoluut niet helpen. Of je kind wil niet mee en gaat op de grond liggen krijsen, omdat hij vindt dat je best alleen thuis kunt blijven als peuter.
  3. Er staan altijd oren op steeltjes. Je moet oppassen wat je zegt, want alles wordt opgeslagen en op de raarste momenten herhaald.
  4. Een loopje naar de supermarkt duurt soms wel drie keer zo lang door allerlei oponthoud onderweg.
  5. Eenmaal in de supermarkt wordt er van alles in je karretje gegooid en is het oorlog als je de Dora koekjes en de Dino hagelslag weer teruglegt.
  6. Je moet snappen dat je de ene keer een boterham moet snijden en de andere keer moet het dubbelgevouwen. O wee als je het niet gelijk goed doet.
  7. Je moet snappen dat ze absoluut niet moe zijn, ook al vallen ze om van de slaap. Middagdutjes zijn voor baby’s.
  8. Het speelgoed waar je kind normaal nooit mee speelt, wordt opeens reuze interessant als een ander kind ernaar kijkt. En als de ander het dan waagt om hieraan te zitten, is het oorlog.
  9. Je leest nooit genoeg verhaaltjes voor het slapen gaan.
  10. De iPad/tv/telefoon is een heilig middel als je ongestoord wil koken, het huishouden wil doen of gewoon even rustig een kopje thee wil drinken.

Liefs,

Femke ♥

Advertentie

Een gedachte over “10 herkenbare dingen voor moeders met een peuterpuber

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s