Vakanties geboekt!

IMG_9844
Vorige week ben ik een weekendje naar Valencia geweest met vriendinnen. Het was heerlijk om even weg te zijn, lekker te shoppen en heerlijk (veel) te eten. En wat hadden we een lekker zonnetje daar! Sinds ik weer terug ben in het regenachtige Nederland heb ik nog meer zin in zon en warmte. Lekker naar buiten met de kinderen, gezellig buiten eten, zonnebril op en weg met die winterjas. Ik kan niet wachten! Omdat je in Nederland niet altijd zongarantie hebt, vinden we het ook heerlijk om de zon op te zoeken. Vorig jaar schreef ik dat we het in de zomervakantie heerlijk vinden om een paar weken weg te gaan. Maar dat we als het even kan, ook in de meivakantie graag een weekje naar de zon gaan.

In januari begonnen we ook dit jaar weer met oriënteren waar we graag naar toe zouden willen. Net als afgelopen twee jaar willen we in de meivakantie weer graag naar een Grieks eiland met familie. Dit beviel erg goed en het is ook gezellig om een weekje met familie te zijn. Ook de kinderen vinden het leuk en genieten van alle aandacht, waardoor ik ook wat vaker toekom aan het lezen van een boek. Ideaal. Daarnaast is het in Griekenland in de meivakantie nog niet zo druk en dat is met kleine kinderen wel erg fijn. De meeste hotels en restaurants zijn dan vaak pas net open en het toeristenseizoen wordt langzaam opgestart.

Na een flinke zoektocht hebben we uiteindelijk een leuke vakantie gevonden voor in de meivakantie. We gaan naar Kreta! Omdat we met familie gaan, was het nog best even zoeken om iets te vinden dat voor 10 volwassenen en 4 kinderen leuk is. Het moest immers aan ieders wensen voldoen. Maar het is gelukt! Over 8 weekjes vliegen we naar de zon!

Toen we de meivakantie met familie eenmaal geboekt hadden, ben ik verder gaan zoeken naar een leuke zomervakantie voor ons viertjes. Vorig jaar zaten we op een camping in Zuid-Frankrijk. Dit beviel goed, maar ik ben niet iemand die elk jaar naar dezelfde plek gaat. Ik vind afwisseling en nieuwe dingen ontdekken juist leuk, maar wie weet komen we er over een paar jaar wel weer eens terug. Voor dit jaar wordt het in ieder geval een andere bestemming. Wel willen we graag weer aan de kust of bij een meer. Ook vinden we het leuk om naar een camping te gaan, hier heb je vaak veel faciliteiten voor kinderen. Het leek ons een goed idee om weer te kiezen voor een stacaravan. Zo ben je in ieder geval van de meeste gemakken voorzien en heb je ook een eigen badkamer en keuken (soms zelfs met vaatwasser!). Dit beviel vorig jaar erg goed met twee kleine kinderen.

Na een tijd speuren op het internet kwamen we bij een leuke camping aan de kust. De exacte weken moesten nog even gecheckt worden en daarna konden we boeken. Ondertussen sprak ik met een vriendin over de zomervakantie en we kwamen erachter dat we allebei eenzelfde soort vakantie zochten. Dus hoe leuk zou het zijn om dan samen te gaan! Onze kinderen zijn in dezelfde leeftijd en kunnen heel leuk spelen samen, dus die vonden het ook meteen leuk. Zo gezegd, zo gedaan. We hebben een heerlijke vakantie geboekt aan de Franse westkust!

Ik kan niet wachten tot het zo ver is. Tot die tijd gaan we genieten van alle voorpret. Zo moeten er nog heel wat zomerkleertjes geshopt worden (yes!). Hopelijk krijgen we in Nederland veel mooie dagen en kunnen we alvast genieten van de zon en het buiten zijn. Dat maakt het wachten tot de vakantie een stuk aangenamer.

Liefs,

Femke ♥

IMG_9839

Advertentie

7 gedachtes over “Vakanties geboekt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s