Vakanties geboekt!

IMG_1560

Het is inmiddels alweer maart en de lente staat voor de deur! Rond deze tijd ben ik de winter meestal wel zat en krijg ik zin in mooi weer. Ook is het tijd om na te denken over de vakantie! Omdat ik in het onderwijs werk, zitten wij altijd vast aan de schoolvakanties. In de zomervakantie vinden we het heerlijk om een paar weken weg te gaan. Maar als het even kan, gaan we ook in de meivakantie graag een weekje naar de zon.

In januari begon ik al een beetje met oriënteren wat voor vakantie(s) we graag zouden willen. Vorig jaar zijn we in de meivakantie naar Griekenland geweest en dit beviel wel erg goed. Finn was toen net 1 jaar en ik was 22 weken zwanger van Milou. Het is daar in de meivakantie nog niet zo druk en dat was met een kind van net een jaar en een zwangere buik wel lekker. De meeste hotels en restaurants waren pas net open en het toeristenseizoen begon langzamerhand op te starten. Het viel me op dat de Grieken echt dol zijn op kinderen. Overal waar we kwamen ging alle aandacht eerst naar Finn. Ook als Finn een keer niet zo vrolijk was, wisten de Grieken wel een lach op zijn gezicht te krijgen. Zo zat hij een keer een beetje te mopperen in een restaurant en toen kwam de ober hem wel even opvrolijken. Hij nam Finn mee naar de keuken en dat vond hij geweldig! Verder zaten we in een rustig hotel aan het strand met een leuk zwembad erbij en we hadden erg lekker weer. Kortom: een heerlijke vakantie!

Na verschillende opties te hebben bekeken, hebben we ervoor gekozen om ook dit jaar in de meivakantie weer naar Griekenland te gaan. Nu alleen wel naar een ander Grieks eiland. Finn wordt op vakantie 2 jaar, dus hij kan nog net gratis mee. Dat scheelt weer! We hebben een hotel uitgekozen waar ook bungalowappartementen worden verhuurd, deze appartementen zijn beneden en hebben ook een tuintje erbij. Zo hoeven we niet met de buggy’s een trap op. Verder zitten we op loopafstand van het stadje, direct aan het strand en zit er een leuk zwembad bij. Dit lijkt me ideaal! Mijn ouders en twee tantes gaan ook gezellig mee. Misschien kom ik dan zelfs nog toe aan het lezen van een boek. Ik heb er al helemaal zin in! Nog 7 weekjes wachten en dan is het alweer zo ver!

Naast de meivakantie hebben we ook gekeken waar we in de zomervakantie heen willen gaan. Het leek ons leuk voor de kinderen om naar een camping te gaan. Hier heb je vaak leuke faciliteiten voor kinderen. Omdat wij zelf geen tent hebben en we het wel handig vinden als we niet zo enorm veel mee hoeven te nemen, leek het ons een goed idee om te kiezen voor een mobile home. Hier ben je in ieder geval van de meeste gemakken voorzien en je hebt ook een eigen badkamer en keuken, dit vind ik wel fijn met twee kleine kinderen. Over de bestemming hoefden we ook niet heel lang na te denken. We houden erg van de zon en het strand, dus we besloten om iets te zoeken in Zuid-Frankrijk aan de kust.

Via het internet kon ik niet goed zoeken en kwam ik steeds weer bij dezelfde campings terecht. Dus heb ik de ACSI Campinggids erbij gepakt. Deze staat boordevol campings en namen we ‘vroeger’ mee toen we nog geen kinderen hadden en gingen kamperen met z’n tweeën. We boekten toen geen campings, maar reden met een volgepakte auto op de bonnefooi richting Italië of Frankrijk, dus dan was zo’n gids wel handig. Via de campinggids hebben we ook nu een aantal campings uitgezocht en daarna de websites van de campings erbij gezocht en nog wat informatie en recensies bekeken. Uiteindelijk hebben we bij één van de campings voor twee weken een mobile home geboekt.

Ik kan niet wachten tot het zo ver is! Feit blijft dat het wel een hele reis is naar Zuid-Frankrijk met de auto. Het is ongeveer 12 uur rijden, maar met stoppen ben je nog wel wat langer onderweg. En met twee kleine kinderen is dat toch best een reis. We weten ook nog niet precies hoe we dat gaan doen. Nemen we een hotelovernachting ergens halverwege? Of gaan we ’s nachts rijden als de kinderen slapen?

Ik ben benieuwd hoe andere gezinnen die met met kinderen een lange autoreis maken dit doen. Rijden jullie in één keer? Of toch een overnachting halverwege? En rijden jullie liever ’s nachts of overdag? Ook ben ik benieuwd naar jullie favoriete vakantie met kinderen. Laat het weten in een reactie! 🙂

Liefs,

Femke ♥

FullSizeRender-2

 

Advertentie

2 gedachtes over “Vakanties geboekt!

  1. Dominique zegt:

    Tip: neem op de heenweg een formule 1 hotel, bijvoorbeeld in cahor net als wij vroeger! Dat ligt over de helft en dan de volgende dag nog zo’n 500 km dat is goed te doen! Xx

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s