10 bekentenissen van een moeder

Iedere moeder wil alles zo goed mogelijk doen, maar als moeder kun je nou eenmaal niet altijd perfect zijn. Er zijn altijd wel dingetjes waarvan je je vooraf had voorgenomen ze nooit of juist altijd te doen, maar die achteraf toch anders uitpakken. Ook ik heb van die dingetjes. Ik geef jullie hier 10 bekentenissen van mij als moeder.

 • Als ik ga koken zet ik vaak de tv aan, omdat ik niet altijd zin heb in mijn ‘keukenhulpje’. Ook als ik even de was op moet hangen of Milou naar bed moet doen, is de tv of ipad ideaal. En ’s morgens als we moeten haasten voor werk, is het ook heel handig als Finn rustig voor de tv zit en wij snel onze spullen kunnen pakken en klaarmaken. Tsja, eigenlijk is de tv of ipad toch best handig af en toe.
 • Ik vergeet af en toe de vitamine D druppels. Ik denk er dan vaak aan als de kinderen op bed liggen en ik de keuken ga opruimen, waar het potje druppels staat. Als ze dan weer wakker zijn, ben ik het alweer vergeten.
 • Heel soms eet ik ‘stiekem’ snel wat in de keuken, omdat ik niet altijd zin heb om alles te delen of in gezeur als ik nee zeg.
 • Ik neem mezelf al maanden voor om te gaan sporten, maar overdag heb ik geen tijd en ’s avonds ben ik vaak te moe. Die nieuwe hardloopbroek ligt dus al twee maanden in de kast met de prijskaartjes er nog aan. Mijn nieuwe excuus is nu: ‘het is nog zo koud. Als het warmer weer wordt, ga ik echt’.
 • Ik doe het liefst smeerbaar beleg bij Finn op brood, omdat hij anders alleen het beleg eet en het brood vaak laat staan.
 • Vaak als ik één van de de kinderen ’s nachts of ’s ochtends vroeg hoor, blijf ik liggen in de hoop dat mijn vriend het ook hoort en eruit gaat. Als hij het niet hoort en gewoon doorslaapt, ga ik er zelf uit. Maar heel soms maak ik hem ook wakker om eruit te gaan.
 • Ik houd enorm van shoppen, maar ik koop nu liever kleren voor de kinderen dan voor mezelf.
 • Als we laat thuis zijn en de kinderen zijn in de auto in slaap gevallen, sla ik het tandenpoetsen soms over. Ik heb dan niet altijd zin in een tandenpoetsstrijd met een doodmoe kind, dan maar de volgende ochtend poetsen.
 • Als we een avondje met z’n tweeën hebben, blijven we vaak net zo lief thuis met lekkere hapjes, drankjes en een filmpje dan dat we de deur uitgaan. Zo hoeven we ook geen oppas te regelen en als we moe zijn kunnen we ook een keer lekker vroeg naar bed.
 • Als mijn kinderen geknoeid hebben, poets ik het er vaak uit met een doekje en laat ik het opdrogen. Ik heb niet altijd zin om drie keer per dag nieuwe kleren aan te doen, aangezien de wasmachine al dagelijks overuren draait.

Wat zijn jullie grootste bekentenissen? Laat het weten in een reactie. 🙂

Liefs,

Femke ♥

IMG_1742

Advertentie

2 gedachtes over “10 bekentenissen van een moeder

 1. Maartje zegt:

  Ik geef af en toe toch maar dat zakje knijpfruit wat naar binnen vliegt ipv het verse fruit wat geschild en gesneden moet worden en waar dan vervolgens ook nog de helft van over blijft 😊

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s