Oud en nieuw met kinderen

Morgen is het oudjaar! De dag van oliebollen, appelbeignets, champagne, gezelligheid en natuurlijk vuurwerk. Met kinderen is het op deze dag altijd even afwachten hoe het gaat. Hoe reageert je kind op vuurwerk? Slaapt je kind hier ’s nachts doorheen? En ga je je kind wakker maken of laat je hem of haar liggen?

Wij zijn nu een weekje op een vakantiepark in Friesland en vieren hier gezellig oud en nieuw met familie. Voor mijn dochter is het haar eerste oud en nieuw en mijn zoon van ruim 1,5 jaar mag het voor de tweede keer meemaken. Althans meemaken? Hij snapt nog niet goed wat oud en nieuw is en voor hem is het een dag als alle andere. Hij vindt het vuurwerk wel interessant en het lijkt me ook heel leuk om rond middernacht met hem naar het vuurwerk te kijken. Hij begrijpt hier alleen niks van, waarom midden in de nacht naar al die gekleurde knaldingen kijken?

Nee, ik denk dat ik hem (en ons) er geen plezier mee doe als ik hem om 12 uur wakker maak. Ik laat mijn kinderen dan ook lekker slapen. Maar ook als je kind er wel besef van heeft, maak je hem of haar dan wakker? Hoe doen jullie dat? Maken jullie je kleintje wakker of blijven ze lekker in hun bedje?

IMG_8173

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s