Een kijkje in de babykamer

Vandaag geef ik jullie een kijkje in de babykamer van Milou. Haar kamertje was eerst de babykamer van Finn, maar toen ik zwanger was van Milou kreeg Finn een eigen, grotere kamer en hebben we de babykamer opnieuw aangekleed.

We hebben de babykamer bij Finn bewust neutraal gehouden. Toen Finn ging verhuizen naar een andere kamer en Milou deze kamer zou krijgen, hoefden we er dus niet veel aan te doen. De meubels en de muren zijn hetzelfde gebleven. Er is één muur zilverkleurig en de overige muren zijn wit. We hebben de kamer verder met wat meisjes accessoires opnieuw aangekleed.

IMG_9992

Ik wilde graag leuke en vrolijke meiden schilderijtjes ophangen. Dat zijn uiteindelijk deze schilderijtjes geworden. Ik heb de schilderijtjes besteld bij Bibado. Het hemeltje is van Nijntje en de ledikantdeken heb ik gekocht bij Bon Bon Bleu. Het lakentje heb ik gekregen op mijn babyshower en is van Prenatal.

IMG_9985

Het ledikantje, de kledingkast en de commode hebben we bij de Babydump gekocht toen ik zwanger was van Finn. Ik vind deze landelijk stijl erg mooi voor de babykamer. Helaas is het nu bij Babydump uit het assortiment.

IMG_9993

Het doosje voor de billendoekjes is van Funky Box. De luieremmer is van Nijntje en het schapenkleedje is van Ikea. De commode is erg handig en lekker ruim. Aan de zijkant van de commode zit rechts een soort bak. Deze gebruik ik altijd als wasmand. Dat is erg handig aangezien het kamertje niet heel ruim is en een aparte wasmand veel ruimte inneemt.

IMG_9984

Het plankje boven de commode zat ook bij de set met meubels van de babydump. Het is erg leuk dat er onder het plankje ook haakjes zitten, zodat je er dingetjes aan kunt hangen. De hanger met ‘voor kleine zus’ is vroeger van mij geweest en daarvoor van mijn moeder. Toen Milou geboren werd heeft zij de hangers gekregen. Ze is dus al de derde generatie die deze hangers gebruikt.

IMG_9994

De schommelstoel is heerlijk om op te zitten en je kleintje in slaap te wiegen. Ik gebruikte deze stoel bij Finn en Milou de eerste maanden regelmatig, maar tegenwoordig zit ik er eigenlijk nooit meer op omdat ze nu goed zelf in slaap komen. Ik heb de stoel gekocht op Marktplaats en daarna zelf wit geschilderd. De kussentjes zijn van de Xenos en heb ik nieuw gekocht. Toen de kamer nog van Finn was, lagen er blauw met witte kussentjes op de stoel.

IMG_9879

Dit plankje is van de Ikea en de houten letters heeft mijn moeder gemaakt. Het houten torrentje is van BamBam en de roze slofjes zijn van Prenatal. De slofjes heeft Milou nooit gedragen, ze zijn namelijk erg onhandig en gaan heel snel uit. Maar als decoratie staan ze heel schattig. De foto is gemaakt toen ik 31 weken zwanger was van Milou.

IMG_9998-2

Deze Nijntje kapstok is handig voor o.a. de badcape. Deze badcape heb ik gekregen op mijn babyshower en is van de Prenatal. Links hangt een badjasje met de naam Milou erop. Deze is erg schattig, maar eerlijk gezegd gebruik ik de badjas zelden.

Boven de commode hangt een plankje met daaronder een aantal haakjes. Daar hangt onder andere het hart met de tekst Baby’s room. Dit hebben we gekregen als kraamcadeau voor Finn en hangt nu nog steeds op de babykamer bij Milou. Ook het plankje met de zilveren ster en het Nijntje lampje was een cadeautje tijdens mijn zwangerschap van Finn en hangt nog steeds in de babykamer.

Het gekleurde houten doosje met poppetjes is een muziekdoosje. Dit was een cadeautje voor Milou van opa en oma. Als je het doosje opwindt, gaat er een muziekje spelen en gaan de poppetjes dansen. Heel schattig! Het stoeltje was een kraamcadeau van een vriendin. Finn heeft na zijn geboorte zo’n zelfde stoeltje gekregen en zit hier nu dagelijks op.

Met deze foto’s heb je een beetje een beeld gekregen van de babykamer van Milou. Wij hebben de babykamer dus hetzelfde gelaten als bij Finn en alleen met accessoires aangepast. Hoe hebben jullie dat gedaan bij de babykamer van een tweede (of meer)? Hebben jullie een hele nieuwe kamer gemaakt of ook veel dingen gebruikt van de vorige babykamer? Laat het weten in een reactie. 🙂

Liefs,

Femke ♥

Advertentie

7 gedachtes over “Een kijkje in de babykamer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s