Mommy monday: oma op visite!

Vandaag heb ik voor jullie weer een mommy monday plog, waarin ik mijn dag heb vastgelegd met foto’s. Op maandag ben ik altijd thuis met de kinderen. Deze dag is voor mij en de kinderen heerlijk om even bij te komen van het weekend. Er wordt op zo’n dag lekker gespeeld en gerommeld in huis, de boodschappen voor de komende dagen worden gehaald en wat huishoudelijke klusjes worden gedaan. Lees en kijk hoe mijn mommy monday er vandaag uitzag.

Om 6.00 uur hoor ik geroep uit de kamer van Finn. ‘Mama, mama, grote bed liggen’. Na een paar minuten roepen, ga ik er uit. Finn wil duidelijk niet meer slapen en omdat ik wil voorkomen dat Milou wakker wordt geroepen, leg ik Finn bij ons in bed neer. Heerlijk vindt hij dat altijd. Rond 6.45 uur hoor ik Milou zachtjes geluidjes maken en moet vriendlief ook uit bed. Hij moet werken. Ook ik ga eruit met Finn en zodra hij Milou hoort, rent hij naar haar kamer en wil hij helpen zijn zusje uit bed halen en aankleden. Heel schattig altijd.

IMG_1029

Ik trek Milou vandaag een broekje en sokjes van Noppies aan en een trui van de H&M. Finn krijgt vandaag een broek van Tumble ‘N Dry aan en een shirt van Frendz.

Als de kinderen zijn aangekleed, gaan we naar beneden en is het tijd voor het ontbijt. Finn eet een broodje en een beker melk en Milou krijgt haar flesje. Terwijl Milou haar flesje opdrinkt, gaat vriendlief de deur uit naar zijn werk. Als Milou haar flesje op heeft, eet ik zelf ook twee broodjes met een glas Optimel yoghurtdrink.

Na het ontbijt gaan de kinderen spelen en ruim ik even op. Om 8.30 uur gaan we naar boven en leg ik Milou in bed. Zij gaat lekker slapen en Finn gaat even op zijn kamer spelen.  Ondertussen ruim ik de schone was even op en doe ik nog een was in de wasmachine. Ik zet Finn daarna met zijn speelgoed in zijn bedje en spring zelf even snel onder de douche. De deuren laat ik open, zodat ik Finn kan horen mocht hij me roepen. Als ik uit de douche kom, is Finn nog heerlijk aan het spelen. Ik til hem uit bed en ik kleed mezelf even aan. Ik ga vandaag voor een makkelijke basic outfit. Ik trek een donkere spijkerbroek aan van 8MM en een donkerbruin truitje van de Zara. Daarbij pak ik een roségoud horloge (Michael Kors), een armband (Brozallure) en oorbellen (Ti Sento).

IMG_1023

Ik ga met Finn naar beneden en niet veel later wordt Milou wakker. Dan is het alweer 10.00 uur, tijd voor fruit! Voor Finn schil en snijd ik een appeltje en Milou krijgt een peertje met wat stukjes banaan. Als het fruit bijna op is, staat oma voor de deur. Oma is vrij vandaag en komt gezellig op visite. Finn rent naar oma en wil gelijk samen spelen.

IMG_1021

Als Milou klaar is met haar fruit, gaan we ons klaarmaken om boodschappen te doen. Morgen moet ik weer werken, dus ik haal op maandag altijd voor een paar dagen boodschappen in huis. Oma gaat gezellig mee boodschappen doen. Dat vindt Finn wel leuk!

IMG_1020

Als we bij terugkomst alle boodschappen hebben opgeruimd, is het alweer bijna 12 uur. Tijd voor lunch! Finn en oma dekken de tafel en we gaan gezellig samen een broodje eten. Na het eten geeft oma Milou een flesje en breng ik Finn naar bed en hang ik de was even op. Daarna ruim ik beneden even alles op en loop ik nog even met de stofzuiger door de kamer. Dan is het ook bedtijd voor Milou! Als zij in bed ligt, zet ik een lekker kopje thee. Onder het genot van een kopje thee en chocolaatjes klets ik gezellig bij met mijn moeder.

IMG_1017

Rond half 3 zijn allebei de kinderen wakker en het is droog, dus we gaan even lekker naar buiten. We gaan langs de speeltuin en daarna langs de eendjes om wat oud brood te geven. Finn heeft het hele stuk zelf gelopen, maar op de terugweg is hij toch wel moe en wil hij getild worden. Gelukkig zijn we bijna thuis.

IMG_1016

Als we weer thuis zijn gaat Finn heerlijk zelf spelen en krijgt Milou een flesje. Oma gaat weer naar huis toe, dus we gaan haar even uitzwaaien voor het raam. Finn gaat verder met kleuren en ik leg Milou na een knuffelmomentje op schoot even in bed. Het is alweer 16.30 uur, dus tijd voor een slaapje.

Als Milou in bed ligt, ga ik koken. Ik kook eerst voor Milou, zij krijgt broccoli met aardappel en een klein beetje kipfilet. Ik maak gelijk even een voorraadje voor in de vriezer. Daarna kook ik voor de rest. Er staat vandaag Thaise kip siam met verse groente op het menu.


Terwijl ik aan het koken ben, komt vriendlief thuis en dekt hij alvast de tafel. Net als ik klaar ben met koken, wordt Milou wakker. Goede timing! We gaan gezellig met z’n allen aan tafel. Sinds kort kan Milou er ook bij zitten in haar kinderstoel en het is zo gezellig om met z’n viertjes aan tafel te zitten.

IMG_1010

Na het eten gaan de kinderen naar boven en in bad. Daarna is het tijd voor een boekje. Finn kies vandaag Rupsje Nooitgenoeg. Na het lezen is het 19.00 uur en gaat Finn heerlijk slapen en Milou krijgt beneden nog een flesje. Als het flesje op is, gaat ook zij slapen en ga ik even lekker douchen. Ik vind dat altijd heerlijk na zo’n drukke avondspits, even een heerlijk ontspanningsmomentje.


Na het douchen trek ik lekker mijn pyjama aan en ga ik beneden nog even tv kijken en daarna kruip ik achter mijn laptop om deze blog te schrijven. Het is nu inmiddels 22.45 uur en na het posten van deze fotoblog ga ik heerlijk slapen. Morgen moet ik werken en hebben we weer een drukke dag.

IMG_1006

Welterusten!

Liefs,

Femke ♥

Advertentie

3 gedachtes over “Mommy monday: oma op visite!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s