Cadeautips eerste verjaardag

IMG_2105
Volgende maand wordt Finn alweer twee jaar, dus mag ik alvast brainstormen over de verjaardagscadeautjes. Want hij weet inmiddels dat bij een verjaardag ook cadeautjes horen. Dit bracht me op het idee om even terug te kijken naar de cadeaus die hij voor zijn eerste verjaardag had gekregen. Welke cadeaus heeft hij veel gebruikt? En waar hebben we nu nog steeds plezier van? Kortom: wat zijn cadeautips voor een eerste verjaardag? 

Om te beginnen hebben kinderen die 1 jaar worden nog geen enkel benul van jarig zijn en cadeautjes krijgen. Ze vinden vooral de slingers, ballonnen en het cadeaupapier erg interessant. Je hoeft dus echt geen kapitaal aan cadeautjes uit te geven. Het uitpakken van het cadeau vinden ze vaak nog leuker dan het cadeau zelf.

Wil je inspiratie opdoen voor een cadeautje? Lees dan hier mijn 10 cadeautips voor een eerste verjaardag.

1. Loopkar
De meeste kinderen gaan ergens tussen hun eerste en tweede jaar lopen. Voor die tijd is het al erg leuk om te oefenen met een loopkar. Je hebt loopkarren in veel verschillende soorten en maten. Finn heeft een koeien loopkar. Je kunt hier ook op zitten en er zitten blokjes bij. Finn gebruikt de loopkar nog steeds. Hij gebruikt hem nu vaak als zijn ‘boodschappenkar’ of hij gaat erop rijden.

IMG_2119

2. Duplo
Voor een kind van net 1 jaar is het bouwen met Duplo nog wel lastig. Finn vond het wel al gelijk heel leuk om mee te spelen en om samen te bouwen. Ook nu speelt Finn nog regelmatig met Duplo en kan hij inmiddels al hele bouwwerken maken. Het leuke van Duplo is dat je veel verschillende thema’s hebt en je kunt alles bij elkaar gebruiken. Zelfs bij opa en oma speelt Finn graag met de Duplo waar ik zelf als kind ook uren mee heb gespeeld. Duplo is tijdloos en kan (bijna) niet kapot, waardoor het jarenlang mee gaat.
5635-Grote-stadsdierentuin

 

3. Zandbak
Vorig jaar hebben wij Finn een zandbak gegeven. Wat een top cadeau! Je moet natuurlijk wel een tuin hebben en als je kindje middenin de winter jarig is, dan is het misschien ook niet zo handig. Maar voor in de lente of zomer is het een erg leuk cadeau. Finn heeft er veel in gespeeld vorig jaar en ook nu speelt hij nog graag in de zandbak. Je kunt er ook emmertjes, schepjes en andere strandspullen bij geven (of vragen), zodat het spelen in de zandbak nog leuker wordt.

IMG_2103

4. Loopfiets
Vanaf ongeveer 1 jaar kunnen kinderen op een loopfietsje. Ze vinden het vaak erg leuk om in en rondom het huis te ‘fietsen’. Finn vond het in het begin wel lastig om goed te sturen. Maar toen hij het eenmaal door had, zat hij steeds vaker op zijn fietsje. Finn had voor zijn verjaardag een driewieler loopfiets gekregen waar je ook een tweewieler van kunt maken . Inmiddels is de fiets omgebouwd tot een tweewieler, maar hij moet nog wel even oefenen. De fiets is nu wat minder stabiel, dus dat maakt het gelijk een stukje lastiger. Voor een kind van net 1 jaar is het wel handig om een stabiel loopfietsje te hebben, die gewoon blijft staan als er niemand op zit.

IMG_2131

5. Boekjes
Een kind van net 1 jaar heeft misschien nog niet heel veel geduld met het lezen van boekjes, maar vaak vinden kinderen het wel leuk om er zelf in te bladeren. Flapboekjes en voelboekjes zijn ook erg leuk rond 1 jaar. Ze vinden het dan vooral leuk om alles te bekijken in het boek en het gaat dan nog niet om het verhaal. Boekjes over dieren, kleuren en tellen vond Finn altijd erg leuk. Als je boekjes wil kopen die ze ook zelf kunnen lezen, is het handig om kartonnen boekjes te kopen. Zo kunnen ze ook zelf lezen zonder dat alle bladzijdes scheuren. Finn vond boekjes van Kikker en zijn vriendjes en Woezel en Pip altijd erg leuk.

IMG_2117

Hoe ouder ze worden hoe meer geduld ze krijgen met lezen en dan begint het verhaal in het boek ook interessanter te worden. Ik kan Finn nu hele boekjes voorlezen en hij luistert en kijkt dan aandachtig. Hij vindt lezen heel erg leuk en houdt nu vooral van boekjes met leuke plaatjes, maar ook een leuk verhaal. Voor het slapen gaan mag Finn altijd een boekje uitkiezen en gaat papa of mama voorlezen. Hij leest dan graag boekjes van o.a. Bobbie de beer, Nijntje, Dikkie Dick, Rambamboelie en Rupsje Nooitgenoeg.

6. Tekenspullen 
Sinds zijn eerste verjaardag ongeveer vindt Finn het heel erg leuk om te tekenen. Geef hem een blaadje en een paar potloden en hij vermaakt zich prima. Het is dus ook erg leuk om een kleurboek en een setje potloden te kopen voor een eerste verjaardag. Ik heb het wel bij potloden gehouden, mocht het op de tafel o.i.d. komen dan kun je het er zo af halen met een doekje. Ik zou viltstiften of waskrijtjes nog niet geven aan een kind van 1 jaar, want dit krijg je toch een stuk lastiger schoon.

IMG_1015

7. Blokken
Ik weet niet of dit typisch iets voor jongens is, maar Finn is altijd gek van blokken. Hij heeft voor zijn eerste verjaardag, en later ook voor Sinterklaas, een doos met blokken gekregen en tot op de dag van vandaag speelt hij hier dagelijks mee. Hij bouwt er torens en huizen mee, maar ook stopt hij het in pannetjes of op bordjes en zijn de blokken etenswaren geworden. Heel leuk en heel veelzijdig dus!

9200000013360849

8. Houten puzzels
Hier heeft Finn heel wat mee gespeeld. Vooral de houten puzzels met dieren waren favoriet. Houten puzzels gaan niet snel stuk en dat is ideaal. Je kunt houten puzzels ook vaak voor een klein prijsje op een rommelmarkt scoren. Omdat de puzzels van hout zijn en dus lang meegaan, zijn ze vaak nog in prima staat. Tegenwoordig pakt Finn heel af en toe nog een houten puzzel, maar eigenlijk zijn de puzzels inmiddels een beetje te makkelijk voor hem.

IMG_2126

9. Kleertjes
Vooral het eerste jaar groeien kinderen heel erg snel, waardoor je veel kleren moet kopen. Ook als je kindje veel kruipt verslijten broekjes heel snel en moet je er regelmatig eentje bij kopen. Het is dus altijd fijn om kleren te krijgen. Finn werd eind april 1 jaar en hij kreeg veel zomerkleertjes voor zijn verjaardag. Dit was ideaal, want hij had nog niet veel zomerkleertjes in de kast liggen en een week later vlogen we naar de zon.

10. Schoenen
Rond het eerste jaar beginnen de meeste kinderen vaak met lopen. Zodra je kindje de eerste stapjes zet, is het fijn als je kindje goede schoenen heeft. Finn had van opa en oma mooie leren schoenen gekregen voor zijn eerste verjaardag. Hier heeft hij veel op gelopen. Ook de sandaaltjes die hij had gekregen, heeft hij bijna de hele zomer aan gehad.

Hebben jullie nog cadeautips voor een eerste verjaardag? Laat het weten in een reactie. 🙂

Liefs,

Femke ♥

IMG_2107

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s