Het eerste hapje

Sinds een aantal dagen merk ik dat mijn dochter toe is aan een nieuwe stap: de hapjes! De afgelopen dagen heeft ze steeds eerder honger. Ze krijgt altijd om de vier uur een fles, maar sinds een paar dagen wil mevrouw na drie uurtjes toch echt haar fles hebben. Ook stopt ze alles in haar mond en maakt dan kleine smakgeluidjes. Dit zijn duidelijk signalen dat ze toe is aan vaste voeding! Deze week wordt ze ook vier maanden, dus we mogen beginnen met haar eerste hapje!

Toen mijn zoon zijn eerste hapje kreeg, begon ik met worteltjes. Dit vond hij altijd heerlijk, dus ik besluit om mijn dochter ook worteltjes voor te schotelen. Ik koop een grote zak wortels, dan kan ik gelijk een voorraadje aanleggen in mijn vriezer. Handig! Ik plan het groentehapje eind van de middag tussen twee flessen in. Dan heeft ze nog niet enorm honger en kan ze rustig haar hapje proberen.

’s Middags kook ik alle wortels in een pan en daarna zet ik de staafmixer erop tot het een fijne, gladde wortelmoes is. En dan is het tijd voor het eerste hapje! Een grote smile vanuit de wipstoel kijkt me aan als ik met het wortelhapje de kamer in loop. Papa heeft de filmcamera gepakt en grote broer kijkt mee vanaf zijn stoel. Voorzichtig stop ik een klein hapje in haar mond, maar ze weet niet goed wat ze ermee moet en duwt de inhoud weer naar buiten met haar tong. Dit gaat een paar hapjes zo door, maar ze houdt het eten wel steeds iets langer in haar mond. Maar of ze ook echt iets heeft doorgeslikt, ik weet het niet. Ze is er na een hap of zes wel klaar mee. Morgen weer opnieuw proberen! 🙂

Hoe vonden jullie kleintjes het eerste hapje?

Liefs,

Femke ♥

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s