De eerste werkweek

Het is weekend! De eerste werkweek na mijn verlof is achter de rug. Ik zag er best wel tegenop, maar gelukkig is het me meegevallen. Het is alleen wel weer even wennen om als gezin in het nieuwe (werk)ritme te komen.

Ik werk in het onderwijs en mijn zwangerschapsverlof ging direct in na de zomervakantie en duurde tot na de kerstvakantie. Dit betekende dus dat ik een half jaar vrij heb gehad. Wat was dat genieten! We hebben veel leuke dingen gedaan met het gezin: vakanties, weekendjes weg, dierentuin, zwemmen en naar de speeltuin. Maar ook de dagelijkse dingen met de kinderen waren genieten. Even samen naar buiten, de dagelijkse boodschapjes doen, een boekje halen bij de bibliotheek op de hoek of gewoon lekker in huis bezig zijn. Het was heerlijk om te genieten van de kinderen, zonder dat er een stapel nakijkwerk op me lag te wachten.

Ik zag er daarom ook best wel tegenop om weer te beginnen met werken. Maar ik moet zeggen, het viel me alles mee. De leerlingen zeiden dat ze het fijn vinden dat ik weer terug ben en voor mijn gevoel leek het alsof ik vorige week nog voor de klas stond.

Het is alleen wel even wennen om thuis alles te organiseren. De boodschappen moeten gedaan worden op de dagen dat ik thuis ben en dan moet ik voor een paar dagen inslaan. Ook voor het huishouden hebben we nu minder tijd en daarnaast moeten de kinderen weer in het nieuwe ritme komen.

Vooral mijn zoontje moest wel even wennen. Hij was gewend dat zijn moeder het afgelopen half jaar fulltime thuis was en nu moest hij ineens 3 dagen naar een oppas. Gisterochtend was hij er dan ook klaar mee en wilde hij niet dat ik hem ging aankleden om vervolgens de deur uit te gaan. ‘Maar mama moet werken lieverd’, vertelde ik hem. ‘Nee nee nee, mama niet werken’, antwoordde hij. Op dat moment gaat er even een steek door je moederhart en blijf je het liefst met hem thuis. Maar je weet dat hij hieraan moet wennen. Het kost gewoon even tijd om weer in het nieuwe ritme te komen. Dit was pas week 1. Na een paar weken zijn we vast helemaal gewend aan het nieuwe (werk)ritme.

Hoe was het voor andere werkende moeders om weer aan de slag te gaan na het verlof?

Liefs,

Femke ♥

IMG_8560

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s