Mommy monday: een mamadagje thuis

Op maandag ben ik altijd thuis met de kinderen. Deze dag is voor mij en de kinderen heerlijk om even bij te komen van het weekend. Er wordt op zo’n dag lekker gespeeld en gerommeld in huis, de boodschappen voor de komende dagen worden gehaald en wat huishoudelijke klusjes worden gedaan. Vandaag heb ik mijn mommy monday vastgelegd met foto’s en dit deel ik met jullie in deze plog.

Om 6.20 uur hoor ik gerommel en geklets vanuit de kamer van Milou. Ik laat haar even kletsen en ondertussen word ik rustig wakker. Vijf minuten later haal ik haar uit bed en leg ik haar gezellig bij ons. Niet veel later horen we geroep uit de kamer van haar broer en wordt ook hij wakker. Ook hij komt er gezellig bij in bed, maar kort daarna moet papa er al uit. Hij moet werken vandaag.

IMG_9051

Papa neemt Finn mee naar beneden en maakt een broodje. Ondertussen kleed ik Milou aan en kom dan ook naar beneden. Ik geef Milou een flesje en Finn zit al aan zijn broodje met pindakaas. Papa gaat douchen en aankleden en vlak voordat hij de deur uit moet, heeft Milou haar fles op. Ook Finn heeft zijn brood en melk intussen op en gaat spelen. Ik leg Milou even in de box en maak voor mezelf twee boterhammen met pindakaas en schenk een glas Optimel in. Daarna is het tijd voor een boekje, vindt Finn. We lezen gezellig een boekje van Bobbi de beer.

IMG_9052
Rond 8.30 uur begint Milou moe te worden en ik leg haar in bed. Daarna kleed ik Finn aan en zet ik hem met wat speelgoed in zijn bedje. Hij gaat hier heerlijk mee spelen, dus spring ik snel onder douche. De badkamer is naast zijn slaapkamer en ik laat beide deuren altijd open. Als er dan wat is, kan hij me roepen en sta ik zo naast zijn bed.

IMG_9057

Als ik klaar ben, is hij nog steeds lief aan het spelen met zijn Hema speelgoedbeesten. Ik kleed me aan en doe nog even snel een wasje erin. Dan haal ik Finn uit z’n bedje, ruim samen met hem het speelgoed op en gaan we naar beneden. Zodra we beneden zijn hoor ik Milou ook al wakker worden. Ik haal haar uit bed en ga met haar spelen op het speelkleed. Dan vraagt Finn of ik met hem wil kleuren, dus pak ik een krukje en gaan we samen aan zijn tafeltje kleuren in zijn kleurboek.

IMG_9071
Het is tijd voor fruit! Ik maak twee bakjes fruit klaar in de keuken. Ik geef Finn een bakje met stukjes appel en voor Milou heb ik een gepureerde banaan klaar gemaakt. Na het fruithapje van Milou doe ik snel even een borstel door mijn haar en wat make-up op. Ondertussen is Finn druk in de weer met spelletjesdozen. Hij wil graag een spelletje memory doen van Nijntje, dus met Milou op schoot spelen we samen een potje memory (op zijn manier, haha). Daarna is het alweer flesjestijd! Finn is ondertussen druk bezig met boekjes verzamelen en verslepen.

IMG_9074-2
Dan komt oma even langs om een uurtje op Finn te passen, want ik moet met Milou naar het consultatiebureau. Normaal neem ik hem altijd mee, maar vandaag is oma een dagje vrij en bood aan om op Finn te passen. Dat komt wel goed uit, omdat de afspraak net staat rond lunchtijd. Oma gaat met Finn een broodje eten en ik loop met Milou in de wagen naar het consultatiebureau. Milou is goed gegroeid en ze krijgt nog twee prikjes. Zielig! 😦

IMG_9063
We lopen naar huis en eenmaal thuis doe ik Finn gelijk naar bed. Milou is gaan slapen in de wagen. Als ik haar nu ga verplaatsen naar haar bedje wordt ze wakker, dus ik laat haar maar in de wagen slapen.

Oma heeft het huis opgeruimd. Dat is fijn! Zelf hang ik nog even de was op en maak een lunch voor mezelf. Ik eet een boterham met jam en een met kaas. Daarna ga ik het huis beneden stofzuigen en haal ik een doekje over de tafels en de kast. Als ik klaar ben liggen de kinderen nog heerlijk te slapen, dus ga ik even met een kop thee op de bank zitten en doe nog wat mailwerk op mijn laptop.

IMG_9062

Om 15.15 uur wordt eerst Finn wakker en een kwartier later maak ik Milou wakker. Als ze prikjes heeft gehad, slaapt ze altijd heel veel ’s middags en moet ik haar vaak wakker maken. Finn en ik eten een koekje en drinken wat en Milou krijgt een fles. Als Milou klaar is met haar fles, gaan we ons klaarmaken om de deur uit te gaan en boodschappen te doen. Het duurt altijd even voordat je eenmaal de deur uit bent, maar na het ‘ikwilhetzelfdoenritueel’ van Finn kunnen we eindelijk de deur uit.

IMG_9048

Ik moet naar verschillende winkels en een uur later komen we thuis. Het is inmiddels al 17.00 uur en papa is vroeg thuis vandaag! Finn helpt met het uitpakken van de boodschappen en gaat daarna met papa koken. We eten beef teriyaki met biefstukreepjes, verse groente en noedels.

Ondertussen warm ik een prakje gepureerde courgette op en geef Milou daarna haar hapje. Als ze klaar is met haar hapje, is inmiddels de tafel gedekt en kan ik gelijk aanschuiven. Wat een luxe! Als toetje eten we nog wat yoghurt en daarna ga ik met Milou naar boven. Ik doe haar in bad en geef haar beneden nog een flesje. Vriendlief moet nog even de deur uit en Finn kijkt een filmpje op de Ipad.

IMG_9042
Na de fles doe ik Milou naar bed en vervolgens doe ik Finn in bad. Hij vindt het altijd heerlijk om te spelen in bad. Na de badsessie en de tandenpoetsstrijd gaat Finn lekker slapen. Ik ruim beneden nog even op en om 19.45 uur zit ik op de bank. Heerlijk met de beentjes omhoog, een kop thee en de tv aan. Om 20.30 uur ga ik nog even wat lessen voorbereiden voor morgen (ik werk in het onderwijs). Daarna ga ik lekker douchen en komt vriendlief weer thuis. Ik ga nog even naar beneden om deze plog te posten en kruip daarna mijn bed in. Het laatste flesje is voor papa. Welterusten!

Liefs,

Femke ♥

Advertentie

Een gedachte over “Mommy monday: een mamadagje thuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s