Tips voor kraamcadeaus

IMG_0434

In de eerste weken na de geboorte van een kleintje wil iedereen graag langskomen om het kleine wonder te aanschouwen. Als kraamvisite neem je dan graag een leuk cadeautje mee. Maar wat is nou een leuk cadeau om te geven als je op kraamvisite gaat? Wil je graag een persoonlijk en origineel cadeau of juist een praktisch cadeau? Ook als je zelf net bevallen bent kan het lastig zijn om een leuk cadeau te verzinnen.

Nu ik zelf moeder ben en al twee keer een kraamperiode heb meegemaakt, weet ik wat ik leuk vond om te krijgen. Ik heb daarom wat tips op een rijtje gezet van cadeaus die ik zelf leuk vond toen ik net bevallen was.

1. Cadeau met naam
Een persoonlijk cadeau met de naam van het kindje is wel mijn favoriet. Als ouder ben je trots op de naam van je kindje en het is dan ook erg leuk om een cadeautje te krijgen met zijn/haar naam. Er zijn verschillende dingen die je kunt geven met een naam erop, zoals een stoeltje, een speelgoedkist, een treintje, houten letters voor op het kamertje, een naamslinger, een shirtje of romper, een badcape, een slabbetje of een speenkoord.

2. Kraambezoekboek
Toen Finn net was geboren kreeg ik van mijn ouders een kraambezoekboek en bij Milou heb ik ook zo’n boek aangeschaft. Ik heb alle kraamvisite erin laten schrijven (op een aantal na, die ik was vergeten…). In het boek is ruimte voor een foto van je kraamvisite en de visite kan een aantal dingen schrijven over zichzelf en de baby. Ook kan iedereen erin schrijven wat ze gegeven hebben. Altijd handig als je door alle drukte in je kraamweek bij een aantal cadeaus vergeten bent van wie je ze ook alweer gekregen hebt. Hieronder twee voorbeelden van een kraambezoekboek. Deze zijn te koop in de meeste boekwinkels en je kunt ze ook online bestellen bij o.a. bol.com.

3. Kleertjes
Kleertjes zijn altijd leuk om te geven. Het is handig om niet de kleinste maat te kopen. Meestal hebben baby’s al aardig wat kleertjes in de kleinste maat en is het juist handig om een wat grotere maat te kopen, bijvoorbeeld maat 62 of 68. Houd wel rekening met het seizoen. Als je een iets grotere maat koopt voor over een paar maanden en het is dan winter, koop dan geen zomerkleertjes omdat het nu toevallig zomer is.

4. Rompers
Van rompers kun je niet genoeg hebben. Je hebt in elke maat wel minstens 10 rompers nodig. Ik trek elke dag een schone romper aan bij mijn kinderen en soms wel meerdere op een dag, als er bijvoorbeeld een romper nat is door het spugen of omdat een luier niet goed of overvol zat. Ook voor rompers kun je prima een grotere maat kopen voor als de baby wat ouder is. Houd ook hier rekening met het seizoen. In de winter zijn rompers met lange mouwen fijn en in de zomer met korte mouwen of zonder mouwen.

5. Zwembroekje/badpakje
Als je kleintje een paar maanden oud is, kun je gaan zwemmen met je baby. Kinderen vinden het vaak heerlijk in het water en het is erg leuk om te doen. Een zwembroekje of badpakje is dus altijd een leuk cadeau, ook als het kleintje niet in de zomer geboren wordt.

6. Fotolijst my first year
Een fotolijstje voor fotootjes van ‘my first year’ vond ik ook een erg leuk cadeau om te krijgen. Je kunt in deze fotolijst elke maand een klein fotootje van je baby doen. Na een jaar kun je zien hoe je kindje elke maand veranderd is in het eerste levensjaar. Je kunt zo’n fotolijst kopen bij de Xenos, hier zijn ze overigens niet altijd op voorraad. Riverdale heeft ook een mooi My first year fotolijstje, deze kun je bestellen bij riverdale.nl. 12afd069d541617e499e6bf1d41a8741
7. Boek Baby’s eerste jaar
Baby’s eerste jaar is een erg leuk boek waarin je alle mijlpalen van het eerste jaar van je kindje kunt bijhouden. Zo kun je altijd makkelijk teruglezen wanneer bijvoorbeeld de eerste tandjes, de eerste hapjes en de eerste stapjes waren. Ook kun je er foto’s bijplakken en stukjes schrijven. Ik heb voor allebei mijn kinderen zo’n boek. Het is vooral heel leuk om terug te lezen en te kijken. Hieronder twee voorbeelden van een baby’s eerste jaar boek. Deze zijn te koop in de meeste boekwinkels en je kunt ze ook online bestellen bij o.a. bol.com.

8. New Born pakket
Je kunt ook een mooi pakket samenstellen met verschillende cadeaus. Dit kun je dan in een leuke mand doen en mooi inpakken. Zo’n cadeaupakket is heel leuk om te krijgen. Je kunt verschillende dingen in dit pakket doen, zoals verzorgingsproducten (bijvoorbeeld Zwitsal), een slabbetje, een rompertje, sokjes, luiers, billendoekjes, een (voorlees)boekje, een rammelaar, een speentje, een speenkoort en geboortechocolaatjes.

9. Voorleesboekje
Ik vind boekjes altijd erg leuk om te krijgen. Pasgeboren baby’s hebben natuurlijk nog niks aan een voorleesboek, maar vanaf een maand of 5 vinden baby’s het al leuk om in een boekje te kijken en te bladeren. Je kunt als kraamcadeau ook een persoonlijk boekje geven, waarin de hoofdpersoon de naam van het pasgeboren kleintje heeft. Je hebt heel veel boekjes waar dit mogelijk is en deze boekjes kun je vaak online kopen. Ook kan je een knisperboekje, voelboekje of een kartonnen boekje geven. Hier kunnen baby’s als heel snel mee spelen en dit vinden ze vaak erg leuk.

10. Cadeaubon
Als je iemand niet goed kent of de smaak van iemand lastig vindt, kun je een cadeaubon geven. Zo kan iemand zelf voor iets leuks kijken. Winkels waar je cadeaubonnen voor kunt kopen zijn bijvoorbeeld: Zara, H&M, Hema of Prenatal. Van deze winkels vind ik het zelf altijd fijn om een bon te krijgen. Hier hebben ze leuke baby- en kinderartikelen en deze winkels zijn ook in bijna alle steden te vinden.

Cadeautje broer/zus
Ga je op kraamvisite bij een gezin waar ook een grote broer en/of zus is, dan is het leuk om ook een cadeautje voor hen mee te nemen. De baby krijgt immers al heel veel aandacht en cadeautjes de eerste weken, dus voor de broer(s) en/of zus(sen) is het ook leuk als er aan hen gedacht wordt. Zo’n cadeautje hoeft echt niet duur te zijn en kan gewoon een kleinigheidje zijn. Denk bijvoorbeeld aan een kleurboek, een boekje, knutselspulletjes, een puzzeltje of een klein spelletje.

Cadeautje voor mama
Ook voor de mama is het leuk om een cadeautje te krijgen. Zij heeft immers heel wat te verduren gehad tijdens de bevalling. Een kleinigheidje is daarom heel leuk om te krijgen. Lekkere chocolaatjes, thee, douchespul of een bosje bloemen. Het maakt eigenlijk niet zo veel uit wat, een kraamvrouw vindt het super leuk als je iets speciaal voor haar meeneemt.

Wat vonden jullie leuk om te krijgen als kraamcadeau?

Liefs,

Femke ♥

Advertentie

Een gedachte over “Tips voor kraamcadeaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s