Leuke activiteiten met een dreumes

Toen Finn nog iets kleiner was, vond ik het soms best lastig om activiteiten te bedenken om te gaan doen. Maar gaandeweg word je er creatief in en ontdekte ik steeds meer verschillende activiteiten die Finn leuk vindt om te doen. Helemaal nu hij wat groter is, komen er steeds meer leuke activiteiten bij die we kunnen gaan doen. Ook kan hij zich nu langer vermaken met één ding en heeft hij veel meer fantasie om zichzelf te vermaken, wat erg leuk is om te zien.

Ik zal hier een aantal leuke activiteiten met een dreumes benoemen. De meeste van deze activiteiten zijn overigens leuk voor verschillende leeftijden. Wie weet kun je hier wat inspiratie opdoen.

Bibliotheek
Toen Finn ongeveer 5 maanden oud was, heb ik hem lid gemaakt van de bibliotheek. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden. Het is heel leuk om met je kindje boekjes uit te zoeken. Ook voor de allerkleinste hebben ze leuke boekjes, zoals voelboekjes, badboekjes en knisperboekjes. Ze hebben hier in de bibliotheek ook een speelhoek waar kinderen kunnen tekenen en spelen. Daar is Finn vaak te vinden als ik boekjes aan het uitzoeken ben.

.IMG_9052

Duplo
Je kunt je thuis met je dreumes prima vermaken met het bouwen van Duplo. Er zijn heel veel soorten Duplo met verschillende thema’s en accessoires, zoals een dierentuin, circus, bosdieren, treinen, de boerderij enz. Hier kun je hele leuke creaties mee bouwen en als je als mama of papa mee helpt, vindt je kindje het vaak nog leuker. Finn kan zich hier wel een uur mee vermaken als je met hem samen gaat spelen.

lego-duplo-het-grote-bos-lego-10584

Dierentuin
Als het niet regent gaan wij graag naar de dierentuin. Finn is gek op dieren en vindt het geweldig om alle dieren te bekijken. Ook heb je vaak leuke speeltuinen in de dierentuin, waar kinderen zich ook goed kunnen vermaken. Wij hebben onlangs een abonnement op de dierentuin genomen, dus nu gaan we er wat vaker heen. Ook zijn er vaak leuke thema’s of activiteiten voor kinderen in de dierentuin. Daarnaast krijg je met je abonnement ook korting op andere dierentuinen en krijg je korting als je een consumptie koopt in het restaurant. Als het straks in het voorjaar weer lekkerder weer wordt, denk ik dat wij vaak in de dierentuin te vinden zullen zijn.

Kinderboerderij
In plaats van de dierentuin kun je natuurlijk ook naar de kinderboerderij gaan om dieren te bekijken. Bij sommige kinderboerderijen mag je in de leefruimte van de dieren komen en de dieren aaien en knuffelen. Dit vinden kinderen vaak heel leuk, maar ook is het voor sommige kinderen best spannend. Het is heel leuk om dit samen met je kindje te ontdekken.

Fietsen
Als het mooi weer is gaan wij graag een stukje fietsen. Afgelopen lente en zomer vond ik het ook heerlijk om samen met Finn een stuk te fietsen. Soms fietsten we met een doel, bijvoorbeeld naar opa en oma of naar de kinderboerderij, en soms fietsten we om gewoon even lekker buiten te genieten van het bos of de hei. Finn vindt het een en al genieten voorop de fiets. Hij kijkt zijn ogen uit. Binnenkort ga ik ook een zitje voor achterop mijn fiets kopen, zodat ik straks in het voorjaar (als Milou nog iets beter zit) met allebei de kinderen kan gaan fietsen.

Koekjes of cakejes bakken
Finn is altijd erg geïnteresseerd in koken. Zodra ik naar de keuken ga, komt hij me achterna om te kijken wat ik ga doen. En zodra hij ziet dat ik iets ga maken, pakt hij een krukje erbij en wil hij helpen. Als ik aan het koken ben, kan Finn niet altijd helpen. Daarom is het heel leuk om samen met hem iets te maken, waarbij hij wel mag helpen. Koekjes of cakejes bakken kun je goed met je kindje doen. Ik laat Finn dan bijvoorbeeld de mixer vasthouden bij het mixen van het beslag. Bij het koekjes bakken is het vooral leuk om samen vormpjes te maken met het deeg, je kunt hiervoor ook vormpjes gebruiken. Deze vormpjes kun je kopen bij bijvoorbeeld de Hema. Bij de cakejes is het vooral leuk om ze na het bakken samen te versieren. Je hebt van Koopmans ook verschillende pakken beslag voor kindercakejes en koekjes.

IMG_0518

Naar de eendjes
Ik bewaar altijd oud brood en als er weer een halve zak gevuld is, gaan we even langs de eendjes om ze te voeren. Finn vindt dit altijd heel erg leuk en zo hoef ik ook ons oude brood niet weg te gooien.

Speeltuin
De meeste kinderen vinden het geweldig in de speeltuin. Bij Finn is vooral de glijbaan favoriet. Tegenover ons huis hebben we een speeltuintje met toestellen voor kleintjes, ideaal! Maar ook de grotere speeltuinen zijn leuk. Voor sommige dingen is Finn nog wel een beetje te klein, maar hij vindt het dan ook leuk om het samen met papa of mama te doen. Zo zat ik gister nog met Finn op een kabelbaan, prachtig vond hij het. Bij slecht weer kun je ook naar een overdekte speeltuin gaan, zoals Ballorig of Monkey Town.

Spelletje memory
Voor Sinterklaas heeft Finn een spelletje Memory gekregen en hij speelt dit spelletje graag. Als ik zeg: ‘Finn zullen we een spelletje doen?’, staat hij al bij de kast om Memory te pakken. Wij hebben thuis twee soorten Memory: een houten versie met 10 verschillende soorten plaatjes en een van Nijntje met 24 verschillende plaatjes. Als ik de versie van Nijntje gebruik, dan haal ik vaak de helft van de kaartjes eruit omdat het anders te veel is. Ik speel het spel ook iets anders. Ik leg alle kaartjes met de achterkant naar boven op tafel neer. Vervolgens draai ik een kaartje om en dan zoekt Finn de andere erbij. Als hij die gevonden heeft leggen we de kaartjes apart en dan draai ik weer een nieuw kaartje om. Finn vindt het erg leuk om de juiste kaartjes te zoeken en wordt helemaal enthousiast als hij het juiste kaartje gevonden heeft.

IMG_9421

Tekenen
Sinds Finn 1 jaar is, heeft hij veel interesse voor tekenen. Bijna dagelijks wil hij tekenen. In kranten, tijdschriften, op witte blaadjes of in kleurboeken. Het maakt niet uit overal kan in getekend worden volgens Finn. Het is grappig om te zien dat zijn motoriek steeds fijner wordt en hij steeds ‘netter’ gaat tekenen. Ik heb Finn één keer met stiften laten tekenen. Maar omdat dit niet alleen op zijn blaadje, maar ook op de tafel, de stoel, zijn kleren en handen zat, geef ik nu alleen nog maar potloden. Potlood kan je er namelijk veel makkelijker afhalen.

IMG_9056

Tijdschriften/ kranten/ folders 
Finn vindt het erg leuk om in tijdschriften of kranten te bladeren, te scheuren of te tekenen. Ook reclamefolders vindt hij erg leuk. Hij herkent dan bijvoorbeeld producten uit een supermarktfolder en vindt het leuk om die eruit te scheuren of om ze te kleuren.

Welke activiteiten doe jij graag met je kindje? Laat het weten in een reactie. 🙂

Liefs,

Femke ♥

Advertentie

2 gedachtes over “Leuke activiteiten met een dreumes

  1. Hanny de Zwager zegt:

    Hoi Femke, als oma heb ik weer genoten van je column! Fijn om een aantal tips te krijgen om spelletjes te doen met kleintjes. Van overdekte speeltuinen heb ik in mijn buurt niet gehoord, maar ik ga eens informeren.
    Geniet verder met je kindjes en laat snel weer iets van je horen.
    Daaaaggg, Hanny .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s