Verjaardagstaart met marsepein

Vrijdag wordt Finn alweer 2 jaar! Vandaag hebben we zijn verjaardag gevierd met familie en vrienden. En bij een verjaardag hoort natuurlijk ook een verjaardagstaart. Vorig jaar had ik voor Finn een Bumba taart gemaakt en dit jaar mocht Finn zelf kiezen wat voor taart hij graag op zijn verjaardag wilde. Bij zijn vriendje had hij een hele mooie Mickey Mouse taart gezien en dat wilde Finn ook wel! De hele week heeft hij het al over zijn Mickey Mouse taart. Gisteren was het dan eindelijk zo ver; mama ging de Mickey Mouse taart maken! Lees mee hoe ik dat gedaan heb.

Benodigdheden

– pak biscuitmix (te koop bij o.a. Xenos)
– mix voor vanille botercrème (te koop bij o.a. Xenos)
– aardbeienjam (of een andere jam naar keuze)
– een uitgeprinte afbeelding van het figuur dat op de taart moet komen
– marsepein (kleuren naar keuze)
– poedersuiker
– deegroller
– keukenmesje
– eventueel vormpjes

Bereiding

 1. Ik heb op internet een plaatje opgezocht van Mickey Mouse en heb deze afbeelding uitgeprint en uitgeknipt.
 2. Vervolgens heb ik de biscuitmix voor de taart klaargemaakt en gebakken volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Daarna heb ik ook de botercrème klaargemaakt volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Hiervoor heb ik 250 gram boter gebruikt, dit is meer dan genoeg voor de taart.
 3. Na het bakken van het biscuit, moet de taart goed afkoelen. Als de taart is afgekoeld, kun je de taart uit de taartvorm halen. Snijd vervolgens de taart horizontaal doormidden, zodat je twee dunne taartschijven krijgt.
 4. Leg de bovenste helft met de bovenkant naar beneden op een groot bord of taart plateau, de gesneden kant is dus naar boven. Besmeer dit royaal met jam en leg de andere schijf er vervolgens weer bovenop met de gesneden kant naar beneden. Je hebt nu de onderkant van de taart bovenop liggen. Deze kant is vaak mooi plat en hierdoor word je taart straks mooi strak.
 5. Besmeer de taart nu helemaal met botercrème. Gebruik hiervoor een mesje. Begin met de zijkanten, zorg dat de zijkanten mooi strak worden. Je kunt kleine gaatjes of oneffenheden opvullen met de botercrème. Besmeer vervolgens ook de bovenkant met botercrème.
 6. Kies een kleur marsepein om de taart mee te bedekken. Kneed het marsepein eerst een beetje soepel en rol het vervolgens uit met een deegroller. Je kunt eventueel wat poedersuiker strooien op het aanrecht om te voorkomen dat het marsepein blijft plakken.
 7. Rol het marsepein zo dun en zo groot mogelijk uit, zodat het de hele taart kan bedekken. Leg het vervolgens netjes over de taart heen. Je kunt het ook losjes om de deegroller heen rollen, en dan boven de taart weer rustig uitrollen. Zo is de kans op uitscheuren iets kleiner.
 8. Vouw het marsepein netjes om de taart heen en zorg dat er geen vouwen in komen. Je kunt hiervoor een kommetje met je handen maken en voorzichtig van boven naar beneden drukken/wrijven. Als er een plooi ontstaat, til je het marsepein voorzichtig op en duw je het daarna weer voorzichtig tegen de taart aan. Snijd het overtollige marsepein weg met een mesje.
 9. Knip nu alle onderdelen los uit de geprinte afbeelding. Leg de uitgeknipte stukjes papier één voor één op de juiste kleur uitgerolde marsepein en gebruik dit als sjabloon. Snijd de vorm met een mesje langs het papier uit het marsepein. Plaats dit één voor één op de taart. Zo heb ik bij de afbeelding van Mickey Mouse eerst de oren uitgesneden en vervolgens het gezicht, daarna de ogen, de neus en de mond.
 10. Als je afbeelding klopt en op de juiste plek is gelegd, kun je de afbeelding vastlijmen. Hiervoor kun je water gebruiken. Je kunt het beste een beetje water in een klein bakje doen (bijvoorbeeld een eierdop). Dep vervolgens een satéprikker in het water en stip het marsepein aan op de plek waar je moet lijmen. Als je grote stukken moet lijmen kun je ook je vingers gebruiken.
 11. Eventueel kun je ook (letter)vormpjes gebruiken en uit het marsepein drukken, of zelf persoonlijke creaties maken van het marsepein. Deze kun je ook met water vastlijmen. Mocht het water niet goed lijmen, dan kun je een beetje poedersuiker door het water doen. Zo wordt de lijm iets steviger.
 12. Als de taart klaar is, kun je hem bewaren in een kast of een andere droge plek. Omdat de taart uit suiker bestaat, hoef je hem niet in de koelkast te bewaren. Ook voor het marsepein is het beter om de taart niet in de koelkast te bewaren, deze kan namelijk smelten in een (te koude) koelkast. Gebruik je een vulling met room, dan moet je de taart natuurlijk wel koel bewaren, zorg er dan voor dat de koelkast niet te koud staat.

Eet smakelijk!

Liefs,

Femke ♥

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s