Einde van het middagslaapje?

Het middagslaapje van je kleintje is voor veel ouders een heerlijk momentje om even tot rust te komen of om even iets te doen waarbij je geen kinderhandjes kunt gebruiken. Ook ik vind dit kleine momentje voor mezelf heel fijn. Vaak doe ik dan even de was en wat schoonmaakwerk en als het meezit kan ik daarna nog even heerlijk genieten met een kop thee op de bank. Maar aan alle middagslaapjes komt ooit een einde, zo ook bij de middagslaapjes van Finn.

Finn wordt eind deze maand 2 jaar en een aantal maanden geleden wilde hij ineens niet meer slapen ’s middags. Hij wilde niet meer blijven liggen in bed en begon steeds te roepen. Ik liet hem gewoon in bed liggen in de hoop dat hij uiteindelijk zou gaan slapen, maar dit gebeurde helaas niet. Ook bleef dit niet bij één keer. In het begin kwam het heel af en toe voor, soms één of twee keer in de week, maar soms ook een hele week niet. Maar na een maand of twee kwamen er steeds vaker dagen zonder middagslaapje. Vorige week heeft Finn drie middagen niet geslapen en afgelopen week waren het zelfs vijf middagen zonder slaapje. Is het einde van het middagslaapje dan nu echt in zicht?

Als Finn niet slaapt ’s middags merk ik aan het einde van de dag wel dat hij moe wordt, maar gelukkig wordt hij nooit echt lastig of chagrijnig. Wel vindt hij het dan heerlijk om even languit op bank te liggen voor de tv. Wat ik overigens ook best lekker vind, want dan kan ik ongestoord koken.

Vandaag heeft Finn wel weer een klein uurtje geslapen bij opa en oma. Ik blijf hem dan ook maar gewoon naar bed doen ’s middags en we zien wel wanneer het middagslaapje definitief voorbij is. Stiekem blijf ik hopen dat hij gewoon weer gaat slapen ’s middags, maar ik gok dat het einde van het middagslaapje binnenkort toch echt over is.

Wanneer kwam er bij jouw kind een einde aan het middagslaapje?

Liefs,

Femke ♥

IMG_3340

Advertentie

Een gedachte over “Einde van het middagslaapje?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s