Bijna op vakantie!

IMG_0281
Vorige week was mijn laatste werkdagje, dus sinds deze week heb ik officieel zomervakantie. En wat begon dat heerlijk! Elke dag lekker buiten zijn, het badje op, veel gebarbecued en naar het strand geweest. Ook konden we heel wat avondjes heerlijk buiten zitten. Een top begin van de vakantie! En alvast een goed voorproefje voor onze vakantie naar Zuid-Frankrijk.

Komende week beginnen we alvast met de vakantievoorbereidingen. Nog wat zonnecrème inslaan, vakantieboodschappen, huis schoonmaken, auto klaarmaken en natuurlijk alle spullen inpakken. En dan gaan we eind van de week met een volgepakte auto richting Zuid-Frankrijk!

Omdat het best ver rijden is naar het zuiden van Frankrijk, hebben we op de heenweg halverwege twee overnachtingen geboekt in een soort Pipowagen op een kleine camping. Dan kunnen de kinderen (en wij) even bijkomen van de reis en hoeven we ook niet enorm lang in de auto te zitten. Op de terugweg nemen we waarschijnlijk ook een overnachting, maar dat zien we dan wel weer.

Toch blijft het alsnog lang rijden, langer dan de kinderen normaal gewend zijn. Daarom heb ik een dvd-speler voor in de auto gekocht, zo een die je aan de leuning kunt vastmaken. Mochten de kinderen het helemaal zat zijn, dan kunnen we een dvd’tje opzetten. Ook heb ik wat leuke boekjes en kleurboeken gekocht en ingepakt. Deze kan Finn mooi uitpakken onderweg en zo heeft hij weer een leuke afleiding in de auto. Verder zorg ik dat we genoeg eten en drinken mee hebben voor onderweg en zijn we van plan om regelmatig te stoppen.

Twee jaar geleden zijn we met Finn op wintersport geweest. Toen was hij nog een baby en heeft hij vooral veel geslapen onderweg. Verder hebben we nog nooit zo’n lange autoreis gemaakt met de kinderen, dus ik ben heel benieuwd hoe het gaat. We hebben er in ieder geval heel erg veel zin in. Nog een weekje wachten en dan is het zo ver! Bonjour la France!

Hebben jullie wel eens een lange autoreis gemaakt met kleine kinderen? Hoe ging dit? En hebben jullie nog tips?

Liefs,

Femke ♥

Advertentie