Voor het eerst naar de peuterspeelzaal

IMG_4194

Eind april is Finn twee jaar geworden, dus na de meivakantie mocht hij voor het eerst naar de peuterspeelzaal! Hij is nu twee keer geweest. Het was even spannend in het begin, maar hij vond het geweldig.

Voor de meivakantie was ik al een keer met Finn gaan kijken bij de peuterspeelzaal. We hadden toen een kennismaking en intakegesprek. Toen we binnenkwamen, ging Finn gelijk spelen en heb ik rustig het intakegesprek kunnen doen. Daarna wilde hij niet mee naar huis. ‘Nee mama, nog even spelen’. Ik dacht toen, dat komt wel goed als hij straks echt naar de peuterspeelzaal gaat. Maar je weet natuurlijk nooit hoe het gaat. Dit was immers maar een half uurtje en ik was in de buurt. Als hij daar een hele ochtend is, kan het misschien wel anders zijn.

Finn vindt het altijd heel erg leuk om met andere kindjes te spelen. In de speeltuin tegenover ons huis maakt hij makkelijk contact en ook met zijn vriendjes waar we af en toe mee afspreken, kan hij leuk spelen. Ik maakte me dus niet zo’n zorgen. Wel hadden we hem al een beetje voorbereid. We waren er al een keer geweest en hij kon zich dat nog herinneren. We hadden de dag ervoor uitgelegd dat hij naar de peuterspeelzaal zou gaan, of ‘peuterschool’ zoals Finn het noemt. Ik had uitgelegd dat hij daar gaat spelen en dat ik hem daarna weer kom ophalen. Toen ik ’s avonds aan hem vroeg wat hij morgen ging doen, zei hij: ‘ik ga naar de peuterschool. Ik ga spelen met de kindjes.’

Vrijdagochtend 14 mei was het dan zo ver: de eerste dag op de peuterspeelzaal! Bij binnenkomst dook Finn gelijk het speelkeukentje in. Ik heb heel even met hem gespeeld en daarna ben ik weggegaan. Ik had afgesproken dat ze halverwege even zouden bellen hoe het met hem ging. Finn heeft me samen met zijn juf voor het raam uitgezwaaid met een grote lach op zijn gezichtje. Dat zit wel goed, dacht ik. Toch was het wel even slikken, wat wordt mijn kleine man al groot!

Toen ik thuis kwam, ging Milou naar bed en ben ik het huis gaan schoonmaken. Daarna lekker met een kop thee en een tijdschrift op de bank. Heerlijk, maar ik vond het ook wel raar. Het is zo stil zonder Finn. Toen ging de telefoon! Finn z’n juf vertelde dat het heel goed ging en dat hij lekker in de zandbak aan het spelen was. Na het slaapje van Milou hebben we samen wat fruit gegeten en gezellig gespeeld. Toen was het alweer tijd om Finn op te halen. Het gaat toch eigenlijk best snel zo’n ochtendje.

Finn zag me gelijk toen ik aankwam en rende naar me toe. ‘Hee mama!’. Het was heel erg goed gegaan en hij heeft heerlijk gespeeld. Ik vroeg of hij mee naar huis ging, maar dat hoefde ik geen twee keer te vragen. Hij stond al gelijk klaar bij de deur. ‘Lekker broodje eten mama en dan naar bed’. Toch wel vermoeiend zo’n ochtendje spelen. Tijdens de lunch heeft Finn enthousiast verteld wat hij allemaal gedaan heeft. Daarna heeft hij dik twee uur geslapen! Misschien dat het middagslaapje dan ineens toch geen verleden tijd meer is..

Hoe ging het met jullie kindje(s) de eerste keer op de peuterspeelzaal?

Liefs,

Femke ♥

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s