Milou 1 jaar!

Het is dinsdagochtend 6 september 6.15 uur als de wekker gaat. Een jaar geleden lag ik nu in het ziekenhuis te puffen en zou wondertje nummer 2 een uurtje later geboren worden. Gek idee eigenlijk, en wat is dat jaar toch snel gegaan! Het lijkt wel alsof je leven met de komst van een tweede nog sneller gaat, wat mij betreft soms te snel. Mijn baby is ineens geen baby meer.

Finn is zoals altijd het eerst wakker en niet veel later wordt ook Milou wakker, waarschijnlijk omdat Finn weer lekker luidruchtig was op de vroege morgen. ‘Milou is jarig’, roept Finn. ‘Hierdepiep hoera!’ Milou doet gelijk haar handjes in de lucht. Dat hebben we goed geoefend. Na een uitgebreid knuffelmoment gaan we naar beneden. Daar liggen de cadeaus al op haar te wachten!

img_3281

Vooral Finn vindt alles reuze interessant en kan niet wachten om de cadeautjes open te maken. Milou heeft geen idee wat de bedoeling is, dus kan Finn haar mooi helpen. Als de cadeaus zijn uitgepakt, begint ze gelijk alles te bekijken. Ook Finn is er blij mee en springt gelijk op de Wheelybug die Milou gekregen heeft. Alles wat Finn doet vindt Milou ook interessant, dus al snel zijn ze met z’n tweeën heerlijk aan het spelen. Helaas hebben we niet veel tijd om te spelen, want papa en mama moeten allebei werken vandaag. Dat wordt haasten! Snel een broodje eten, spullen pakken en in de auto. Vandaag gaan ze naar opa, dus dat wordt weer een gezellig dagje spelen.

img_2456

Donderdag 8 september
Het is weer ochtendspits in huis en we moeten haasten om op tijd de deur uit gaan. De kinderen gaan vandaag naar de kinderopvang en Milou viert daar haar verjaardag! Daar hoort natuurlijk ook een traktatie bij, dus heb ik me gisteravond uitgesloofd. Ik heb een traktatie gemaakt met olifantjes en een fluitje als slurf en achterop zit een doosje rozijntjes. Haar groep heet ook de olifantjes, dus ik vond dit wel een toepasselijke traktatie. Als we bij de opvang aankomen, ruim ik alle meegenomen spulletjes op en geef de kinderen een dikke kus. Daarna vertrek ik naar mijn werk.

img_3282

In de loop van de ochtend krijg ik al de eerste foto’s binnen via de app van de kinderopvang. De verjaardag van Milou wordt gezellig gevierd. Er worden liedjes gezonden en de kinderen krijgen allemaal een trommel, tamboerijn of sambaballen. Milou zit in het midden en heeft een mooie verjaardagsmuts op. Wat straalt onze kleine meid!

img_2467

Als ik de kinderen weer kom ophalen merk ik dat Milou moe is, maar dat is ook niet zo gek na zo’n drukke dag. Volgens haar leidsters ging het goed vandaag en was ze lekker vrolijk. Ze vond vooral het zingen en spelen met instrumenten helemaal geweldig.

Zaterdag 10 september
Vandaag vieren we de verjaardag van Milou voor familie en vrienden. We vieren het pas ’s middags na haar middagslaapje, dus we kunnen gelukkig nog even rustig aan doen ’s morgens. Vrijdagavond ben ik de hele avond bezig geweest met de verjaardagstaart, dus die staat gelukkig al klaar. Ik haal ’s ochtends nog een paar taarten erbij, zodat er genoeg is voor iedereen. Als Milou na de lunch op bed ligt, ga ik samen met Finn boodschappen doen. We halen lekkere hapjes, drankjes en eten voor vanavond. Ondertussen heeft papa het huis en de tuin versierd voor z’n kleine meisje. Het is heerlijk weer, dus dat wordt een tuinfeest!

img_3283

Als Finn en ik net terug zijn van boodschappen doen, komt de eerste visite al. Onze meid ligt nog op bed, maar wordt niet veel later wakker. De mensen komen achter elkaar binnen druppelen en het is gezellig druk. Alle kinderen spelen heerlijk in de tuin en Milou geniet van alle aandacht.

img_3315

’s Avonds gaat de barbecue aan en met wat zelfgemaakte salades, kaasjes en brood geniet iedereen van het heerlijke weer en de gezelligheid. Na het eten wordt er nog even gespeeld en daarna is het badtijd en bedtijd! Als de laatste mensen weg zijn, ruimen wij alles op en drinken samen nog een drankje in de tuin. We kijken terug op een zeer geslaagde dag. Milou heeft genoten van alle gezelligheid en natuurlijk de taart! Ze heeft ook heerlijk gespeeld en is enorm verwend met mooie cadeaus.

img_2570

Alle verjaardagsmomenten van Milou haar eerste verjaardag zitten erop. Het was een drukke week waarvan ze nog wel even moest bijkomen, maar ze heeft zichtbaar genoten van alle aandacht. Wat ben ik toch trots op onze lieve, vrolijke dreumes!

Liefs,

Femke ♥

Advertentie

Een gedachte over “Milou 1 jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s