12 dingen die alleen moeders zeggen

Als moeder zeg je soms best rare dingen. Vaak heb je het niet eens door, maar als ouder beland je soms in situaties waarin je best gekke dingen zegt. Voordat je moeder werd, had je dan ook nooit gedacht dat deze uitspraken ooit uit jouw mond zouden komen.

1. ‘Niet op de stoelen tekenen!’
Wat is dat toch met kinderen en kleurpotloden? Waarom is het altijd leuker om op meubels te tekenen dan gewoon op papier?

2. ‘Niet op de cd’s kauwen!’
Nog zo’n obsessie: cd’s en dvd’s. Hoesje open, cd eruit, lekker kauwen en daarna op de grond gooien. En dan de volgende en volgende en volgende… Niet zo gek dat er zoveel dvd’s haperen tijdens het afspelen.

3. ‘Geen banaan smeren op je knuffel!’
‘Knuffie wil ook banaan mama!’ Ja, dat betekent dus dat er een halve banaan over het hoofd van de knuffel gesmeerd wordt.

4. ‘Geen water uit het bad drinken!’
Het leukste van de badsessies is het spelen in bad. Maar ineens ontdekken ze dat je het badwater ook kunt drinken. Hier wordt er graag gespeeld met kopjes en bakjes en zoonlief drinkt gerust een ‘kopje koffie’ in bad. ‘Je kunt het gewoon drinken hoor mama, is helemaal niet vies’.

5. ‘Geef die auto terug aan je broer!’
Samen spelen is soms nog erg lastig als ze klein zijn. En wat de één heeft, wil de ander ook. En als de ander uiteindelijk met wat anders speelt, wil de één dat ook weer ineens.

6. ‘Niet op het hoofd van je zusje zitten!’

Of niet duwen. Of niet te hard knuffelen. Grote broers hebben soms niet door dat ze best hardhandig kunnen zijn.

7. ‘Niet aan de oren van de poes trekken!’
Onze kat heeft heel wat te verduren. Heel leuk dat de kinderen zo gek zijn op hun huisdier, maar rustig aaien blijft lastig. Gelukkig kan onze kat veel hebben.

8. ‘Niet je neus afvegen aan de kussens!’
Als ze verkouden zijn lijkt het wel alsof ik overal snotvlekken tegenkom.

9. ‘Wil je op je politiemotor naar de supermarkt?’
Die loopfiets is natuurlijk geen echte fiets, maar een heuse politiemotor. Dat ziet iedereen toch!

10. ‘Blijf uit de kast!’
Of het nou de spelletjeskast is, de boekenkast, de kast met cd’s en dvd’s of de kast met lekkers. Het maakt niet uit, alle ‘verboden’ kastjes zijn interessant.

11. ‘Haal de telefoon uit je mond!’
Reuze interessant die telefoons. Voor je het weet hebben ze hem te pakken en dan is of je pincode weer geblokkeerd of hij is zeiknat van het kwijl omdat je telefoonhoesje zo lekker in de mond ligt.

12. ‘Waarom ligt mijn portemonnee in de oven?’
Nadat je het hele huis hebt afgezocht, blijken je spullen ergens verstopt te liggen tussen het speelgoed van de kinderen. Maar altijd met een reden: ‘dat is geen portemonnee mama. Dat is een taart. Die ga ik voor jou bakken.’

Liefs,

Femke ♥

img_4525

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s